En MAGISK helg!

En rubrik som jag redan skrev i söndags, då jag precis hade blivit avsläppt härhemma, av min fina familj.

Alltså WOW! Vilken helg jag fick tillsammans med min dotter, svärson och mina 4 barnbarn. Vi hade ju ”provpackat” bilen på torsdagen, så att vi visste att min rollator och resebarnvagnen fick plats. Så att när familjen kom och hämtade mig så packade vi in rollator, kylväska och allt annat som skulle in. And off we go!

Vi ”landade” på Kolmårdens parkeringsplats strax efter 10, där vi började att klä oss för en utedag. Barnen som går i en ”ur & skur” skola, hade ju lager på lager, för att gardera sig. Det små regnade då vi började gå mot ingången till Kolmården, men det var så smått så smått. Jag hade dubbla fleecejackor på mig, så att jag var också varm.

Kolmården..

Vi gick den låååånga backen upp mot Bamseland, och det fick ta den tid det tog. Ingen hade bråttom. Barnen plockade harsyra och kollade in naturen, där det rann superfint & rent vatten, i bäckarna längs med gångvägen. Alla var på ett sånt härligt humör. Jag vaktade vagn, och höll mig väldigt mkt till min rollator till en början, då resten av klanen åkte alla åkattraktioner som fanns. De äldsta barnen sprang kors & tvärs, hit & dit.

Vi prövade lyckan vid några chokladhjul men det gick åt pipan, vi såg Bamse showen, ja åtminstone dotra, svärson, de minsta barnen & jag. Ja, plus alla andra, eftersom det var byst med folk.

Vi gick vidare och kom till en superfin & stor lekpark. Man hade ju fortfarande påsktema på Kolmården, och de hade verkligen lyckats med både pynt och massa härliga aktiviteter för barnen. Vi hittade ett ställe där vi slog oss ner och började mumsa på vår matsäck. Olika typer av mackor, saft, banankaka och lite annat. Lillsnuppan fick även lite klämmisar. Hon gillade mina tunnbrödsrullar fyllda med smör och leverpastej. Vi åt o fikade, vi köpte kaffe och gick på toa, för att sedan börja våran promme mot djurparken. Många djur var det!

Vi gick till linbanan, som var helt kö lös. Vi hoppade in i en vagn, med lite småbekymmer eftersom jag inte fick ha med mig rollatorn, men det gick. Å JÄVLAR så häftigt OCH HÖGT! Ja lite läskigt var det väl ibland, då jag tittade ner. Så många fina djur man fick se alltså. Wow!

När vår färd var över så var det en så in i helvetes lång kö. Shit vilken tur vi hade. Vi gick vidare, och vi köpte godis, ungarna åkte olika åkattraktioner och bl a så åkte mina äldsta wild fire, hua så läskigt! Fasen vilka modiga och tuffa barnbarn man har!

Stämningen var på topp. Solen kom fram och började värma upp oss. Tur för dotra min, som är frusen av sig. Vi gick vidare i djurparken för att hinna se tigrarna, och så mkt vi hann innan djurparken stängde kl: 17.00.

Tigrar är verkligen så maffiga..

Nu hade vi gjort Kolmårdens djurpark. Det var mkt vila för mig, så att det gick bra. Det var ju inte värre än en vanlig dag härhemma. Vi gick till bilen, åkte till Vildmarkshotellet och checkade in.

Wow, vilket hotell! Å vilka fina rum! Vi delade upp oss, så mitt äldsta och näst yngsta barnbarn bodde med mig. Vi var runt på hotellet där det både fanns lekrum, mysrum med bio och spelrum. Sedan fanns det även ett spa. Vi åt en god middag, där barnen åt gratis, och sedan bröt Vi väl upp vid lagom tid. Jag hade köpt lite godis till oss alla, och vi gick till våra rum och låg och kollade på TV, tills vi slocknade. Jag som ALLTID är uppe o springer på nätterna, var uppe väldigt lite, och det hade nog mkt med att göra att vi hade haft en intensiv dag med mkt luft.

När vi vaknade på söndagsmorgonen så hade dotra bokat in oss på frukostbuffé kl: 07.45. Mums! Gud så gott! Å medans familjen drog på SPA, så pysslade jag lite med vår packning, la mig en stund, och sedan tog vi all packning och checkade ut. Resan hem gick betydligt fortare. Lillsnuppan somnade redan då vi åkte ut fr parkeringen, vid hotellet, men de andra barnen slocknade de med, efter en stund.

Jag blev avsläppt härhemma och vi sa hej då, och jag tackade såååå mkt för denna helg. Jag var så glad över att jag fick följa med min familj på denna resa. Det betydde sååå mkt. Jag älskar dem i MASSOR! Det var den första resan jag gjort med min familj på 4 år! Mor & far hade ju Kino, så att efter några timmar efter det att jag hade landat hemma, så kom mina päron med Kino.

Tror ni att ”pälsbollen” ville umgås? Not so very much! Så att, det hade ju inte berört honom ett jota, att han hade bott borta ett dygn. Ett väldigt bra betyg, med stjärna i kanten, till mina föräldrar.

Men nu, nu ska jag avsluta mitt inlägg med att berätta att jag har påbörjat en avgiftning. Jag ska fasa ut min kombitablett (morfin o tramadol). Jag började bara med att halvera gårdagskvällens dos, och mådde piss då jag vaknade. BAAAM!!! Illamående, frossa, matthet och BLÄÄÄÄÄ! Men, JAG SKA GÖRA DET HÄR!

Jag har fått ett schema, utav min smärtläkare. Ett utfasningsschema. Vi ska ta det jävligt försiktigt! En dag i taget, som jag brukar. Men visst känner jag oro! Tror knappast att det här blir en lätt match, men min läkare på Vc är alldeles övertygad om att jag kirrar det här.

Å tack fina Gittan, Tommy, Helen och Lotta, för den pep ni gett mig idag. Det betyder mycket..

Lev väl..

2 reaktioner på ”En MAGISK helg!

  1. Hej.
    Vill bara peppa dig. Du är super duktigt och det kommer bli jätte bra.
    Har själv avgiftat mig och det var det bästa jag gjort.
    Tyvärr så vill ju hjärnan ha mer morfin så den skapar smärta och därför så får man höja dosen med jämna mellanrum. Så var det för mig. Jag gick med en sk stå rullator vilken var det ända som funkade för mig. Jag kunde knappt gå så jag var tvungen att få mycket stöd när jag gick.
    När jag var avgiftad så behövde jag inte rullatorn mer än om jag visste att jag skulle ut och gå tex i en affär.
    Men jag bytte även mediciner och efter ett tag mådde jag ännu bättre. Så mycket att jag tog tag i min över 24 kilo övervikt.
    Jag började med viktsprutan Saxenda. Det funkade perfekt för mig. Började i juni och har nu gått ner mina kilo. Mår underbart bra jämfört med innan ☺️
    Har till och med börjat träna cirkel träning bland annat balans och styrka. Jag gör i min takt och använder dom vikter jag orkar.
    Mina diagnoser är fibromyalgi och nervsmärta.
    Önskar dig all lycka till ❤️
    Mvh Kattis

    Gillad av 1 person

    1. Hej! Tack för kommentar och pepp. Mmm, en av 4 smärtlindringsmediciner ska nu bort. Det värsta är att jag inte vet hur den medicinen kan ersättas sen. Jag har stått på samma dos hela tiden, så där har vi ju lite olika erfarenheter. Stå rollator? Jag har gått med vanlig rollator i 5 år nu, och jag blir bara sämre.
      Jag vet att jag kommer att hamna I rullstol, plus att jag får en permobil så fort jag orkar med att fortsätta tjata på min hyresvärd gällande förvaring. Min utmattning hindrar tyvärr en del. Vad glad jag blir över din story, tack.. 🥰🙏 Kämpa på! Önskar även dig Lycka till! Mvh Lena ❤️

      Gilla

Lämna en kommentar