4 månader sedan..

Ja herregud.. nu är det över 4 månader sedan jag blev sjuk, i annat än det jag lever med sedan 6 år tillbaka.

Det är fruktansvärt jobbigt det här, och idag är jag fruktansvärt låg. Vill vara osynlig, men skulle samtidigt typ vilja bli älskad och omhändertagen. Jag är så slut i min kropp. Och jag är så trött, på vissa människor i min närhet, som sagt ”det är bara att höra av dig om du behöver hjälp”. Ni är flera som är så jävla guld värda, men ni är också några som jag är så less på att jag bara har lust att be er fara åt helvete.

Men men.. min bitterhet och mina nuvarande bekymmer stannar här, inom mina väggar, denna helg.

Jag har vänner som är mkt sjukare än jag och jag tänker så mkt på dem. Jag har bara lite jobbigt med alla intryck runt omkring just nu. Jag BÖR prova glasögonen ordentligt så att optikern kan göra de korrigeringar han vill, men jag har inte haft ork o lust med briller nu. Jag känner stressen över att bli frisk då rekvisitionen fr soc, gällande tandl, går ut den 13 mars, men jag kan OMÖJLIGT lägga mig hos tandhygienist då jag fortf har lunginflammation och nu svamp i mun och svalg. Jag BÖR sätta mig med överklagan till Fk, men det går inte. Jag klarar det inte!!! Stressen över det gör mig yr och vinglig.

Känns som att allt är åt helvete. Jag vill vara frisk. Och för några år sedan var allt jag ville, att inte ha funktionshinder, jag ville ha ett jobb och tjäna mina egna pengar och kunna unna mig något någongång. Men NU? Nu har jag accepterat min framtid som oduglig, funktionshindrad och bara jävligt värdelös. Nu vill jag bara bli av med allt detta skit jag åkt på som en människa med dåligt immunförsvar.

Fan, ge mig styrka! Gråter fan som en jävla jag vet inte vad. Känner bara sån hopplöshet. Varför finns jag ens? Jag e bara en jävla besvikelse för familjen och en börda för samhället!

Lev väl..

Låt mig bli frisk..

Nu är jag då inne på sjunde veckan med min lunginflammation. Mår inge bra. Och nu har även foten och benet börjat bråka extra mkt igen, så att jag var TVUNGEN att ta tbx min lunchdos av morfinet. Inte ett dugg kul..

Jag har yrsel och svimningskänslor pga morfinet. Och så har jag fått biverkningar på pulmicorten i form av svampinfektion i mun och svalg.

Men men.. jag kämpar på, men har inte riktigt orken att skriva just nu. Jag är även stressad utav den överklagan jag måste få in till Fk.

Usch.. så här mkt skit har jag i medicinväg nu. Känns skit. Men jag SKA bli frisk.

Lev väl..

Mediciner och åter mediciner..

Tro det eller ej, men jag HATAR mediciner. Och när jag ser vad jag har i medicinväg så mår jag fan skit.

Palexia depot, Omeprazol, Azalia, Pulmicort, Bricanyl, Alvedon, Acetylcystein, Bricanyl, Lergigan, Laximyl och Capsina kräm.

Palexia depot är mitt morfin. Ett långtidsverkande morfin, som jag haft i 3 år. Ett morfin som från början gav mig lindring i typ 7 tim, men som nu slutar lindra efter 2,5 timme. Detta tar jag mot nervsmärtorna 2-3 ggr/dag. Likaså smörjer jag fot och ben med Capsina kräm, det innehåller chili och hjälper till att lindra mina nervsmärtor.

Omeprazol måste jag ta för att min mage ska må hyfsat, då jag äter morfinet. Laximyl är en pulverpåse med laxermedel, som tas morgon o kväll pga att magens bajsfunktion ej funkar annars, pga morfinet.

Azalia är ett mini p-piller som jag måste ta för min Endometrios.

Pulmicort inhalatorn använder jag morgon och kväll, 3 puffar/gång. En läkare fr akuten ordinerade det för min lunginflamation/mina luftrör. Bricanyl tar jag 6ggr/dag, luftrörsvidgande.

Alvedon 2 tabl var 5:e timme pga smärtan i revbenen, muskulaturen, där fibromyalgin gör det extra smärtsamt. Efter jag tagit Alvedon och det har gått typ 2,5 timme, så känns det som att bröstkorgen ska sprängas. Denna smärta påverkar min andning så in i helvete. Fukten ute påverkar också min andning, och hosta, så jäkla negativt.

Acetylcystein är slemlösande och det MÅSTE jag ta 3ggr/dag. Måste få upp slemmet.

Lergigan är en antihistamin tablett som har en lugnande effekt. Den tar jag vid behov. Rädslan och ångesten, som kommer över mig i det här med hur dålig jag är emellanåt, kan vara hemsk. Å Lergigan tar jag till natten så att jag åtminstone får någon timmes sömn.

Fy fan.. hoppas jag blir bra snart så att jag kan sluta stoppa i mig allt detta.

Nu ska jag se klart på Hamilton och hoppas på att jag sedan kan få sova.

Lev väl..

Hur kan det vara möjligt?

Jahapp.. ÄNTLIGEN kände jag att jag hade ro att skriva. Det var ju länge sedan nu igen. Och det hela beror ju på att jag ALDRIG tycks bli frisk. Hur kan det vara möjligt? Vill ju vara frisk. Var ju nyligen inne på akuten igen, ja i onsdags.

Åkte till min Vc, till ”lättakuten”, en drop in på Vc. Läkaren skickade mig med remiss, och sjukresa, till akuten. Spenderade några timmar på akuten och fick en ny medicin, med ett behandlingsschema. Läkaren fick mig även att förstå hur viktigt det är för mig att ta det lugnt. Och det ska jag verkligen ta till mig.

Igår så var jag dock tvungen att ta mig ut. Ansökan om bistånd, för februari, var tvungen att lämnas in, samtidigt som mina 2 par glasögon var klara.

Shit så skumt att ha på sig dessa glasögon. Wow! Ena paret är för att jag har ett brytningsfel i ögat, och de glasögonen är ju skitäckliga att ha på sig då jag går runt här i lägenheten, men de är kanon att ha på sig nu, då jag skriver. Ser liksom skitbra. De andra brillorna är läsglasögon. Nåja, det blir nog bra det här.

Ska alldeles strax bli hämtad av mina päron, och vi ska åka och kolla in en loppis. Eftermiddagen och kvällen kommer jag att försöka orka tvätta. Har ju hur mkt tvätt som helst.

Fan.. mitt hem är så jävla eftersatt. Skulle behöva hjälp med att byta gardiner, ta ner en lampa i hallen och byta lampa i köket. Och städning? Ja det ska vi inte prata om, fan vad det behövs städas. Sinom tid, sinom tid. Usch.. hatar att se skiten, men det bästa med allt, är att allt finns kvar där. Kan göra lite varje dag, är ju inte direkt någon superwoman just nu.

Nähä.. göra sig i ordning kanske.

Lev väl..

Det finns hopp..

I morse lät jag bli att ställa mob på väckning. Tänkte att det kunde vara nice att vakna utav sig själv. Vaknade typ 10.00. Utvilad. Men självklart vaknade jag utav min smärta i revbenen. Jävla piss smärta!

Jag åt frulle, bäddade och duschade. Sedan hade jag ju som mål att ta mig ner på stan, min rekvisition jag fått från soc, på glasögon, går ju liksom ut den sista januari.

Jag kom iväg. Kändes faktiskt lite nice att få på sig lite mascara, och att få se lite piggare ut än vad jag egentligen är. Och jag fick plats på bussen också. Började med att gå in på Varuhuset Kringlan, där jag tog ut pengar och avlade en visit på apoteket. Tänk att jag gjort slut på 2 burkar alvedon den senaste månaden typ. Så att.. mer alvedon hämtade jag ut. Sedan skulle jag köpa mig en receptfri kapsel som skulle ta hand om det elände pencillinkurerna ställt till med, men det fanns inte längre något receptfritt alternativ, såklart.. 😔 Så att det blir till att be Vc om hjälp med detta.

Så var det då dags att ta mig upp på Specsavers, i Telgehuset. Fick hjälp direkt. Skitduktig tant och väldigt serviceminded. Jag fick välja 2 bågar utav de billigaste bågarna som fanns, såklart. Men jag klagar definitivt inte. Jag får hjälp med glasögon och det kommer jag att vara evigt tacksam för. Nu skulle det ta typ 10 dagar tills jag får brillsen. Ett par läsglasögon och ett par glasögon som blir de ”ögon” som ska hjälpa mitt ”skadade” öga så att jag kan se.

Jag tittade in en snabbis på Coop och köpte en extra ekologisk persiljekruka, då pinnarna äter som små grisar just nu. De fick en kruka persilja och en kruka mynta igår, men jag tror inte att myntan är något för dem. Men nu har jag ju lite extra mat som reserv.

Jag tog en promme in på Luna också, där apoteket hjärtat finns. Ville kolla om de möjligen hade det jag sökte, receptfritt, men icke sa nicke. Utan det var bara till att gå mot bussen.

Missade en buss och tog tillfället i akt att ringa TelgeAkuten, min Vc. Och de ringde upp direkt. Jag informerade om att mina 3 pencillinkurer gett mig ett bekymmer, och hon förstod. Hon förstod även, då jag berättade om alla turer till Vc, akuten, in med ambulans och min stund som inlagd, att jag inte har ork att ta mig till Vc för att få ett recept på något så självklart som denna kapsel. Ja det handlar ju givetvis om en kapsel mot svampinfektion. Jag orkar fan inte hålla på att kladda runt med pevaryl eller canesten vagitorier och kräm. Det hjälper inte heller så..

Så att.. denna trevliga sköterska, skulle prata med min läkare. Gulle hon.

Sedan kom bussen. Var på det berömda håret att jag skulle komma med. Men det gick. Och då jag klev av bussen så bestämde jag mig för att gå in på Robbans och köpa mig en pizza. Pizza fick det bli, hade varken lust eller ork att ställa mig o laga mat.

Nu är jag då nyäten, gluttar på tv, har tagit slemlösande och sitter o hostar satan. Allt för att få upp skiten. Alltså, det är sanslöst hur mkt slem man kan ha i sin kropp.

Då jag har vilat en stund så tänkte jag sätta igång med att ta bort julen. Det får räcka nu. Men alltså, denna jul och nyår kommer jag inte glömma o första taget. Skittrist att ha varit så här sjuk. Men nu, nu känner jag mig iaf rätt så glad då jag faktiskt lyckades ta mig ut själv, och fixa det jag var tvungen att fixa. Och det känns fin fint. Det finns hopp!

Lev väl..

När huvudet är dumt får kroppen lida..

Ja fy fan så korkad jag har varit. Att VILJA bli frisk är en sak, men tydligt är att jag gjort bort mig totalt.

Lyssnade på vad läkaren sa, innan jag skulle skrivas ut från sjukhuset den 30:e december. Hon sa ”se till att röra på dig och kom ut lite, det är bara bra för lungorna”. Ja eller hur? Jag tog det lugnt här hemma ett par dagar, var ju så pass dålig, men så gick jag ut en sväng i torsdags (2/1). Jag gick och kastade lite återvinning och masade mig i väg till närmaste affär för att köpa ekologisk persilja till mina vandrande pinnar. Herregud!!! Vilken kraftansträngning det blev. Flåsade satan och fick ta en jävla massa stopp på vägen. Men det kändes liksom rätt bra att vara ute. Tog djupa, men smärtsamma, andetag för att få känna känslan av att jag faktiskt KUNDE andas.

Och så igår.. fredag (3/1) fick jag för mig att gå ännu längre. Jag gick till min mor och far, passade på att lösa in de vinstlotter på triss, som jag fått i julklapp, samt att jag handlade lite annat. Satt hos mor och far en stund, innan jag skulle ta mig tillbaka hem. Det var skönt ute. Förlängde promenaden och gick till Roffes konditori för att tacka för deras service. De körde liksom hem min födelsedagstårta på nyårsafton, för att jag inte kunde ta mig dit själv. Fick med mig en semla hem från Roffes, och gick sedan hem och fikade.

Men sen.. fy fan! Så jävla ont jag fick över revbenen. Värst på vä sida förstås. Har haft mest smärta på vä sida ända sedan jag började hosta. Fan säger jag bara. Jag orkar inte vara sjuk mer.

Hur många Vc besök har det inte varit? Å hur många ggr har jag fått åka in med ambulans? Hur många ggr har jag varit tvungen att ta mig in till akuten? Alltså shit, oavbrutet sjuk sedan 17 september.

Och droppen var väl då jag åkte in den 29 december. Då jag blivit så sänkt i mitt allmänna tillstånd, pga min lunginflammation. Prover togs på nytt och de var bra!!! Läkaren kliade sig i huvudet typ, och kunde inte begripa varför jag var så dålig. Hon misstänkte därför att det kunde sitta en blodpropp i lungan, och att det var den som gjorde mig så dålig. Det beställdes en kontrast/skikt röntgen utav lungorna, men man hittade ingen propp, men däremot fanns det infiltrat kvar. Läkaren sa att jag måste läggas in, och att man var tvungen att utreda mig gällande mina lungor. De ville även kunna utesluta lungcancer.

Läggas in? Hatar ju sjukhus! Lungcancer? Tankarna snurrade i massor. Ska jag dö nu? Ska inte jag få ta del utav min dotters framtid, eller få se mina barnbarn växa upp? Shit.. mådde inge bra inombords alls.

Jag fick en ”pilot” plats på ortoped avd 19. Alla medicinavdelningar var överbelagda. Jag fick ett jättefint rum. En ensam sal, på både gott och ont. Men personalen var skitbra. De märkte min ångest. Och då jag accepterat att det kanske var bra att få denna hjälp, och att ha proffs att tillgå då jag behövde, fick mig att slappna av. Jag tittade inte på Tv, trots att jag hade en på rummet, utan jag bara låg där och slappnade av.

Nya prover togs 05.50 den 30:e. Sköterskan kom med mediciner vid 07.00. Och jag tog även utav de mediciner jag hade med mig själv. Jag fick informationen om att ronden, för min del, skulle dröja pga att de skulle komma till mig sist, eftersom jag fått denna ”pilot plats”. Jag skrev till min kurator, på smärtmottagningen, och tror ni inte att hon kom över och hälsade på. Gulle hon.

Läkaren kom vid 13.30. Proverna såg bra ut. Och det var INGEN cancer. Troligtvis har jag haft en virus lunginflammation och att det är därför 3 pencillinkurer ej bitit på mig. Infiltratet är kvar, och måste kollas upp av Vc. Skulle ta acetylcystein (slemlösande) 3 ggr/dag och ta alvedon mot smärtan över revbenen. Vilket inte hjälper ett skit då min fibro gör dessa revbenssmärtor så jävla mkt värre. Nåväl. Fick recept på Bricanyl som ska tas 6 ggr/dag. Sjukresa beställdes och jag hann till apoteket för att hämta ut bricanylen innan taxin skulle komma.

Hem ljuva hem, eller inte. Denna ensamhet jag upplever då jag är sjuk, gör mig ledsen. Jag fixade lite då jag kom hem från sjukhuset och på nyårsafton kunde jag ha mitt födelsedagsfika. Mycket tack vare Evelina, på Roffes konditori, som levererade tårtan åt mig. Det var mysigt att rå om dotra med familj och min mor & far. Och jag fick så mkt fina presenter. Alla frågade om jag skulle med dem hem, på mat och mys. Men hur mycket jag än ville, så visste jag att jag inte orkade. Jag var helt slut. Å återigen blev jag ensam. Gick och lade mig kring 21.00 och sov mig igenom alla smällare och fyrverkerier. Visst hörde jag allt utanför, men jag sov rätt gott.

Sedan dess har jag ju känt mig en aningen piggare, men det är ju smärtan i revbenen som sänker mig. Är också väldigt trött och matt. Det känns skit att må såhär. Jag har fått förorsakat så in i helvete mkt tid med dotter och barmbarn, och det gör så jävla ont. Tänk vad mkt tid vi hade kunnat haft med varandra nu, då de är lediga från jobb, skola och dagis.

Jag tittar avundsjukt ner på gatan, då jag tar mina disk stunder, och avundas folk som går därute. De är på väg någonstans, de kan ta sig hem till folk, gå på stan och umgås med folk. Och här är jag, helt oförmögen att göra något annat än att vila.

När ska eländet ta slut? När får jag bli frisk? När?

Jag har en del jag måste fixa ju, jag har inte tid med det här. Jag måste till specsavers med rekvisitionen från soc, så att jag kan få mina glasögon, ser ju skitdåligt. Jag måste fixa nya intyg som kan vara bra att ha vid överklagan till Fk mm.

Nu har jag suttit en stund med Fk papper på fm, och jag måste ta kontakt med Fk den 7/1 för att få rätt blankett till att överklaga mitt avslag. Ja, tankarna snurrar i skallen på mig, samtidigt som att jag känner att kroppen skriker VILA LENA! VILA!

Joråsåatte. I’ll be back..

Lev väl..